Notice: ACERC portal is in standby from January 2016!

Dear Friends and Colleagues! The here portal is in standby from January 2016! Then, the notices referred up to the above period! However, we will continue to use time by time the related social media keeping faith to our original commitments to bring most relevant updates linked with the energy market in Albania. Notwithstanding the […]

Albanian Ministry of Energy Announce the Construction of New Hydropower Plant by Dr Lorenc Gordani, 15th October 2016 (Text in Albanian)

Ministria e Energjetikës dhe Industrisë njofton me date 13.10.2016 se Bashkimi i Përkohshëm i Shoqërive “Koka” sh.p.k dhe “Alb-soni” sh.p.k, kane aplikuar për miratimin e ndërtimit të hidrocentralit “Fere”, me kapacitet prodhues deri në 2MW, në përroin e Xixullës, degë e lumit Mat, Bashkia Bulqizë, Qarku Dibër. Njoftimi i fundit lidhur me dhënien e lejes […]

TAP Marks Start of Construction in Albania, MEDIA RELEASE 30.09.2016

Tirana, Albania. The Trans Adriatic Pipeline (TAP) AG today marked the start of pipeline construction in Albania. The occasion was marked by an inauguration ceremony near the town of Fier, attended by the Prime Minister of Albania, Edi Rama, Minister of Energy and Industry, Damian Gjiknuri, and TAP Managing Director, Ian Bradshaw. Speaking to an […]

OST Open Invitation for International Bids on Substation Extension 400 kV, Deadline: 07.12.2016

The Government of the Federal Republic of Germany, through the Financial Cooperation with Albania made available funds for the Project “400 kV Transmission Line Albania – Kosovo (Tirana – Pristina)” and the associated component “400 kV Extension of Koman Substation”. The funds are made available through the German Development Bank (KfW). The Albanian Transmission System […]

Tirana Municipality Opens Call on Multimodal Terminal for 15. 5 mln euro in concession PPP, Dr Lorenc Gordani, 09/19/2016 (text in Albania)

Bashkia e Tiranës hap garën për ndërtimin e Terminalit të Transportit 15. 5 mln euro me koncesion PPP, 19/09/2016 Bashkia e Tiranës hapi garën për ndërtimin e një Terminali të ri të Transportit Publik, nëpërmjet koncesionit me Partneritet Publik Privat (PPP). Terminali do të jetë i vendosur në një sipërfaqe 85,000 metra katrorë përgjatë Autostradës […]

MEI Call Procurement on Energy Certification (PEN), Notice Released, 15 Sept. 2016

Ministry of Energy and Industry (MEI) announces the open of a public procurement on the Consultancy Services for the preparation of the manual of procedures for energy certification in the building and registration of certificates PEN. The procurement for all the interested parties will be perform with open procedure through the electronic source. The limit […]

Albanian Ministry of Energy announces construction of 2 new hydropower plants by Dr Lorenc Gordani, 14th September 2016 (Text in Albanian)

Ministria e Energjetikës njoftoi me 04.09.2016 ndërtimin e 2 HEC-ve të reja me kapacitet nen 2 MW teksa vetëm me 06.09.2016 kishte njoftuar ndërtimin e 9 HEC-ve të dhëna 6 kompanive. Nga korriku 2016 MEI ka njoftuar dhënien e mbi 14 lejeve për ndërtime te HEC-ve të reja në përputhje me Ligjin nr. 43/2015, datë […]